Fotogrāfijas no pagājušās nakts aptumsuma, kā arī šīs nakts mēness netālu no Aldebaranas

Mums Ziemeļamerikā novembra pilnmēness ir Bebru mēness jeb Frosty Moon. Dienvidu puslodē, kur ir pretējs gada laiks, novembra pilnmēness ir pavasara sezonas notikums. Mums visiem šis 2020. gada novembra pilnmēness spīd tieši zvaigznāja priekšāVērsis Vērsis. Šis ir trešais un pēdējais pilnmēness šajā ziemeļu puslodes rudenī vai dienvidu puslodes pavasarī.


Mēs, Ziemeļamerikā, atradāmies labā vietā, lai skatītu vakardienas daļējupustumsuma aptumsumsno šī pilnmēness. Dažas fotogrāfijas ir zemāk.

Pirmdienas vakarā sarkanīgā zvaigzne pie Mēness ir nekustīgaAldebarans, Vērša acs Vērsī. Mazā lāča formasPleju zvaigžņu kopaarī būs tuvumā.


EarthSky Mēness kalendārā tiek rādīta mēness fāze katrai 2021. gada dienai. Pasūtiet savu, pirms tās ir pagājušas! Padara lielisku dāvanu.

Pilnmēness pustumsā; vienā mēness pusē ir ēnojums.

Skatīt vietnē ForVM Community Photos. |Nikola Nīlaiemūžināja šo fotoattēlu 2020. gada 30. novembra rītā. Viņa rakstīja: 'Šorīt es pamodos pulksten 2:30, lai noķertu Beaver Moon pusmēness aptumsumu Fīniksā, Arizonā.' Paldies, Nicole!

Pilnmēness pustumsā; vienā mēness pusē ir ēnojums.

Skatīt vietnē ForVM Community Photos. |Nils RibiSaules ielejā, Aidaho štatā, tika novērots arī 2020. gada 30. novembra pusmēness aptumsums. Viņš rakstīja: “Pilnmēness pustumsums 2020. gada 30. novembrī, plkst. 2:43 pēc kalnu standarta laika, lielākā aptumsuma laiks, Saules ielejā, Aidaho štatā. Bija patīkami redzēt, ka aptumsums šeit nebija tik vājš. Paldies, Nils!

Tas bija vājākais no aptumsumiem — gandrīz nemanāms —, lai daži no jums zvērētu, ka nekas nenotiek, pat skatoties uz to. Tad atkal … vērīgi cilvēki, piemēram, Nils Ribi, kura fotogrāfija ir augstāk, pamanīja smalku ēnojumu uz Mēness.




Jums bija jāatrodas Zemes nakts pusē, kamēr notika aptumsums, pretējā gadījumā jūs to nepamanīsit. Mēs atsaucamies uz pasaules karti, kas parāda Zemes dienas un nakts malas lielākā aptumsuma brīdī.

Pasaules karte, kurā redzami tumši un gaiši apgabali.

Zemes dienas un nakts malas lielākā aptumsuma brīdī (30. novembrī plkst. 09:43UTC). Ēnu līnija kreisajā pusē (iet caur Dienvidameriku) attēlo saullēktu 30. novembrī, savukārt ēnu līnija labajā pusē (iet cauri Āzijai un Austrālijai) attēlo saulrietu 30. novembrī. Lai redzētu šo aptumsumu, jums jāatrodas nakts pusē. pasaulē, kamēr notiek aptumsums. Karte, izmantojotEarthView.

ORIĢINĀLAIS RAKSTS SĀKAS ŠEIT:

Labākajā gadījumā aptumsums varētu būt acij redzams aptuveni stundu, un tā centrā ir lielākais aptumsums (aptumsuma vidus). Mēs sniedzam lielākā aptumsuma laiku Amerikas Savienoto Valstu laika joslām:


Austrumu standarta laiks (EST): 4:43 (30. novembris)
Centrālais standarta laiks: (CST): 3:43 (30. novembris)
Kalnu standarta laiks: (MST): 2:43 (30. novembris)
Klusā okeāna standarta laiks (PST): 1:43 (30. novembris)
Aļaskas standarta laiks (AKST): 00:43 (30. novembris)
Havaju salu standarta laiks (HST): 23:43. (29. novembris)

Koncentriski tumšas un gaišas ēnas apļi ar mēness, kas iet caur ārējo apli.

Naktī no 2020. gada 29. novembra uz 30. novembri Pilnmēness slīd cauri Zemes ēnai. Vislielākā aptumsuma laikā Mēness ziemeļu puslodē varat pamanīt smalku ēnojumu. Lielākais aptumsums 30.novembrī plkst.09:43UTC. Pēc ASV laika joslām tas nozīmē, ka 30. novembrī plkst. 4:43 EST, 3:43 pēc CST, 2:43 pēc MST, 1:43 pēc PST, 12:43 pēc AKST un 29. novembrī plkst. 11: 43:00 HST.

Mēs norādām pustumsas aptumsuma sākuma un beigu laikuKoordinētais universālais laiks (UTC). Tomēr ņemiet vērā, ka aptumsums nebūs redzams acij, kamēr Mēness disks nav iegremdēts apmēram 2/3 ēnu ēnā:

Penumbral aptumsums sākas: 07:32 UTC (30. novembris)
Pirmo reizi redzams?: 09:10 UTC (30. novembris)
Lielākais aptumsums: 09:43 UTC (30. novembris)
Pēdējo reizi redzams?: 10:10 UTC (30. novembris)
Pustumsuma beigas: 11:53 UTC (30. novembris)


Noklikšķiniet uz TimeandDate.com, lai atrastu vietējos aptumsuma laikus jūsu debesīm

Saules, mēness un Zemes diagramma ar Mēnesi, kas šķērso Zemes ēnu.

Mēness aptumsums var notikt tikai pilnmēness laikā, bet biežāk pilnmēness šūpojas virs vai zem Zemes ēnas. Naktī no 2020. gada 29. uz 30. novembri pilnmēness šūpojas uz dienvidiem no tumšā umbra, bet mēness iet caur vājo ārējo pusi. Vislielākā aptumsuma laikā gandrīz 83% no Mēness diametra ir iegremdēti pusmēness ēnā.

Lai gan patiesībā mēness acīs izskatās pilns divas vai trīs dienas pēc kārtas, astronomiski pilns Mēness ir tikai vienu brīdi – kad tas atrodas 180 grādu leņķī pretī saulei.ekliptiskais garums. Pilnmēness laikā saules un mēness pagarinājums ir vienāds ar 180 grādiem.Apmeklējiet vietni Unitarium.com, lai uzzinātu pašreizējo saules un mēness pagarinājumu, atceroties, ka pozitīvs skaitlis nozīmē augošu mēnesi un negatīvs skaitlis dilstošu mēnesi.

Zvaigžņu diagramma ar zvaigznēm melnā krāsā uz baltas un zilas līnijas, kas to šķērso.

Oriona josta apakšējā kreisajā stūrī vienmēr norāda zvaigznāja virzienāVērsis Vērsis. ZvaigzneAldebaransdzīvo uz dienvidiem noekliptika, jeb saules ceļš pāri mūsu debesīm — šajā diagrammā parādīts kā zila līnija — unPleju zvaigžņu kopauz ziemeļiem no ekliptikas.

Tā kā mēness visu nakti pilnmēness tuvumā atrodas vairāk vai mazāk pretī saulei, meklējiet, vai mēness (un Vērša zvaigznājs) pieaugs austrumos ap saulrietu, uzkāps visaugstāk uz nakti ap pusnakti un riet rietumos. ap saullēktu.

Tā kā pilnmēness atrodas pretī saulei ziemeļu zvaigznājā Vērsis Vērsis, pilnmēness ceļš pāri nakts debesīm sešus mēnešus līdzinās saules ceļam dienas debesīs. Maija beigās saule atrodas Vērša zvaigznājā, krietni uz ziemeļiem no Zemes ekvatora. Gan ziemeļu, gan dienvidu puslodē tas nozīmē, ka šis ziemeļu pilnmēness celsies un rietēs ievērojami uz ziemeļiem no taisnajiem austrumiem un rietumiem. Tāpēc ziemeļu puslodē šis novembra beigu pilnmēness atdarinās maija beigu pavasara saules augsto ceļu; un dienvidu puslodē tas atdarinās maija beigu rudens saules ceļu.

Apakšējā līnija: mēs, Ziemeļamerikā, bijām labā vietā, lai skatītu daļējupustumsuma aptumsums2020. gada novembra pilnmēness naktī no 29. uz 30. novembri. Aptumsuma fotogrāfijas šeit.

Lasi vēl: Kāpēc ne aptumsums katrā pilnajā un jaunā mēnesī?

Lasīt vairāk: Kas ir aptumsumu sezona?